top of page
overskrift_bakgrunn.jpg

Sunyata

Hele konseptet med Pusterommet - Sunyata" er å legge til rette for å finne denne stillhetens tilstand, - et hellig sted hvor man med sine ritualer og meditasjonsformer kan få dvele i denne tilstand.  Marcello bygde selv et kapell på Svarga, Lillehammer, som han kalte "Mystica Eterna". 

Dersom du har lyst til å finne veien inn til deg selv – lære deg selv bedre å kjenne – eller bli venner med deg selv, så er det en del ting det kan være svært viktig å tenke gjennom før du legger ut på en slik reise.

Først og fremst må du være overbevist om at dette er noe du virkelig vil og at dette er noe du ønsker å sette av tid til daglig. Spørsmål som hvem du er, hvorfor du lever på jorden, hva din misjon er og andre spørsmål av slik karakter, bør være spørsmål du tenker på ofte, og som det er viktig for deg å finne svar på. 

Finn deg ditt eget sted, et sted du trives, der stillheten rår, og gjør dette stedet til ditt aller helligste sted. Det vil gi deg de beste muligheter for å dvele ved guddommelige ting. Prøv også å bruke dette stedet som ditt eget personlige, dersom det er mulig. La det bli det stedet du mediterer, ber og studerer åndelige ting. Om ikke lenge vil dette stedet få det usynlige preg av det guddommelige liv, slik at det ytre livs bekymringer og plager blir raskt glemt så fort du kommer inn i det. Pusterommet må bli det stedet du kan føle harmoni og fred og hvor du vender deg innover istedenfor utover.

Fysisk stillhet er den første porten inn til stillhet i sinnet. Gå til det samme rolige stedet eller værelset hver morgen, sitt i den samme stolen, gjerne din helt spesielle godstol. Du kan anslå grunntonen for hele dagens virksomhet ved din holdning i den første timen etter nattesøvnen. Dagens arbeid og ønskemål har enda ikke begynt å forstyrre ditt sinn.

Husk at:
”Verdenslivet uttrykker seg kun i stillhet. Det er det eneste som inneholder alt. I denne stillheten faller dine meninger, dine ord og dine spørsmål bort. Du har ubevisst søkt over alt etter dette. Hva er det som er større en enhver mening, ord og enhver form? Hva er det som overgår hele din oppbyggende forstandsverden? Jo, det er stillheten.

Du må ikke gjøre stillheten om til ord, men leve i det stillheten innebærer. Skap en stillhet i deg selv, som ikke kalles stillhet, men som er en tilstand av levende harmonisk liv, hvori du kan hvile ubevisst i visdommens ubegrensede enhet. Finn frem til et sted i deg selv hvor du kan gå inn og være i denne stillhetens tilstand. Der vil du erfare noe av den ånd du søker og du må forsøke å bevare den levende i deg.”  - Marcello Haugen

pusterommet .jpg

Adresse:

Hytte på Lifjell, Bø i Telemark.

Privat eiet, du kan ringe og spørre om du får besøke når vertskapet er på hytta.

Kontakt Lars Gylder: 

Telefon: 926 60 928

Epost: largylde@online.no

pusterommet_logo.jpg
bottom of page